06 15 170 107

Meten is weten, dat is ons motto!

Bij elk onderhoud die wij uitvoeren aan uw ventilatiesysteem worden er luchtkwaliteitsmetingen verricht. Onder andere van de luchtmetingen in uw woning, appartement en het gebouw waar zich de mechanische of balans ventilatie bevind. Luchtkwaliteitsmeters zijn daarom onmisbaar in ons vakgebied. Ze laten zien of het systeem genoeg capaciteit heeft om het binnenklimaat gezond te houden.

Het belang van luchtmeting

De hoeveelheid lucht die moet worden afgezogen is wettelijk vastgelegd in het bouwbesluit. Het Bouwbesluit stelt eisen aan de minimaal te halen ventilatiehoeveelheden. Door veroudering en vervuiling van ventilatiesystemen neemt in de loop der tijd de capaciteit af. In de praktijk is echter gebleken dat na ongeveer 2 jaar de vervuiling voor een capaciteitsverlies van 20-30% afneemt. Daarom moet er voor gezorgd worden dat bij oplevering/onderhoud van een ventilatiesysteem de capaciteit ruim voldoende is, zodat ook na een aantal jaren toch nog voldoende wordt geventileerd.

Een luchtmeting wordt gemeten met een luchtkwaliteitsmeter.  De volgende richtlijnen worden hiervoor gehanteerd: In een toilet is dat 25 m³ per uur, een badkamer 50 m³ per uur en in een keuken 75 m³ per uur of open keuken 170 m³ per uur. Deze normen zijn zo vastgesteld dat er bij een zo laag mogelijk energiegebruik een optimaal binnenklimaat wordt bereikt.

Op welke manieren kun je ventileren?

Ventileren betekent continu lucht aanvoeren en vervuilde lucht afvoeren. Dat is niet hetzelfde als bijvoorbeeld luchten.  Er zijn drie voorbeelden om je huis goed te ventileren:

Door natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie of balansventilatie (warmte terugwin).

Uw ventilatie systeem bedient u met een 2 of 3 standen schakelaar.

 

  • Stand 1. Nacht of afwezigheid.
  • Stand 2. Overdag/huishouding.
  • Stand 3. Koken en douchen 15 min van te voren op stand 3 en na het koken of douchen 30 min op stand 3 laten staan. Zorg altijd voor lucht- toevoer bijvoorbeeld raamroosters of genoeg ruimte onder de deuren. Bij draadloze bediening kunt u hem op de timer zetten, dit doet u doormiddel van het icoontje klok/zandloper.

Bekijk onze samengestelde pakketten

WTW onderhoud

Complete onderhoudsbeurt van uw warmte terugwin systeem al voor €150,-

Complete reiniging

Complete onderhoudsbeurt van uw mechanische ventilatie systeem al voor €180,-

Hulp en Advies

Wij geven service en hulp bij diverse ventilatie systemen.

Neem vrijblijvend contact op

Adresgegevens

T.R. Ventilatie
Tussendiepen 73-41
9206 AB Drachten

    06 15 170 107
  info@trventilatie.nl
   T.R. Ventilatie specialist

Copyright T.R. Ventilatie. Gerealiseerd door Baas Computers & Wald Media