06 15 170 107

Het belang van een fris en gezond binnen klimaat

Door op een zorgvuldige manier te ventileren voorkom je vocht overlast. Veel mensen hebben vocht in hun huis. Men denk dat de vocht van buiten komt; zoals doorslaande muren of optrekkend vocht. Het meeste vocht dat in de huizen voorkomt is leef en woonvocht. Dit wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld Uitademen, transpireren (van door mensen, huisdieren en planten). Door bijvoorbeeld koken, de was doen of douchen kan er per dag 7 tot 15 liter water vrij komen in een huis. Daarnaast kan vocht er toe leiden dat bouwmateriaal wordt afgebroken waardoor de chemische stoffen uit dit materiaal zich in de lucht van de woning kunnen verspreiden.

Ventileren zorgt dus voor een gezond binnenklimaat, doordat  schadelijke, vochtige en soms onaangename geuren tijdig worden afgevoerd.

Heeft u nog een oude ventilator in uw woning hangen ouder dan 15 jaar? Dan adviseren wij deze te vervangen door een energiezuinige ventilator.  U kan dan ook meteen geld en energie besparen. Bijna alle nieuwe modellen mechanische ventilatoren zijn energiezuinige gelijkstroom ventilatoren. Hiermee kan u tot wel 50-80 euro per jaar besparen op uw energiekosten!

Vervang uw ventilatie box gelijktijdig met een éénmalige onderhoud aan uw ventilatiesysteem en profiteer gelijk van onze korting. Check hiervoor onze samengestelde pakketten.

Het afvoeren van vocht en vervuilde lucht

Wonen in een vochtig huis kan allemaal lichamelijke klachten veroorzaken zoals, hoofdpijn, slaapproblemen, huid en luchtwegklachten. Personen met aanleg voor Astma en COPD kunnen een overgevoeligheid voor dergelijke stoffen ontwikkelen. Hierdoor reageren ze vaker en heftiger op luchtwegprikkels met klachten zoals benauwdheid, hoesten, het opgeven van slijm en kortademigheid. Ook nemen gewrichtsklachten bij mensen met reuma toe, bij een hoog vochtgehalte. Dit komt doordat in een vochtig huis meer allergenen voorkomen dan in huis waar de lucht droger is: stoffen afkomstig van huisstofmijten, schimmels en andere organismen kunnen goed gedijen in vochtige leefomstandigheden.

Voor een gezond binnenklimaat is het daarom belangrijk om de vervuilde lucht in huis af te voeren en frisse buitenlucht binnen te halen, hiermee wordt ook vocht in het huis afgevoerd en de binnenlucht ververst.

Op welke manieren kun je ventileren?

Ventileren betekent continu lucht aanvoeren en vervuilde lucht afvoeren. Dat is niet hetzelfde als bijvoorbeeld luchten.  Er zijn drie voorbeelden om je huis goed te ventileren: Door natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie of balansventilatie (warmte terugwin).

Uw ventilatie systeem bedient u met een 2 of 3 standen schakelaar.

 

  • Stand 1. Nacht of afwezigheid.
  • Stand 2. Overdag/huishouding.
  • Stand 3. Koken en douchen 15 min van te voren op stand 3 en na het koken of douchen 30 min op stand 3 laten staan. Zorg altijd voor lucht- toevoer bijvoorbeeld raamroosters of genoeg ruimte onder de deuren. Bij draadloze bediening kunt u hem op de timer zetten, dit doet u door middel van het icoontje klok/zandloper.

Bekijk onze samengestelde pakketten

WTW onderhoud

Complete onderhoudsbeurt van uw warmte terugwin systeem al voor €150,-

Complete reiniging

Complete onderhoudsbeurt van uw mechanische ventilatie systeem al voor €180,-

Hulp en Advies

Wij geven service en hulp bij diverse ventilatie systemen.

Neem vrijblijvend contact op

Adresgegevens

T.R. Ventilatie
It Leech 8
9219 VW De Tike

    06 15 170 107
  info@trventilatie.nl
   T.R. Ventilatie specialist

Copyright T.R. Ventilatie. Gerealiseerd door Baas Computers & Wald Media